Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Friday, December 17, 2010

Buffered Earning? Nak buat apa?


Apa perlu buat kalau dapat Buffered Earning ya? Masa yang terhad membuatkan diriku tak boleh nak update blog selalu macam dahulu kala. Saja la bukak nuffnang. Aku ni bukan jenis bukak nuffnang ari-ari pon. Tak kisah pon. Tapi apa yang perlu di buat kalau dapat buffered earning. Sekali 4 pulak tu. Amik kau. Kau nak rasa sangat BE kan.

P/S : Apa pulak perlu buat kalau dapat Metered Earning? Haaa..

12 comments:

Myra Jay said...

Wow, syoknyer skali en nuffnang baek ati bg smpai 4..
Sonok kumpul $$$.. InsyaAllah ada rezeki tu nnti..

qilarazak said...

alhamdulillah. baru2 lagi ni, tak reti nak buat ape..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

cmner nk tw die ade bgi BE ek??

CekLa said...

huwaaaaaaaaaa!!!!!!!!

cekla yang tak dapat2 lagiiiiiii!

Wan Gerrard said...

wah2 tahniah..
rasanya kalau dah dapat BE ni, kena cubala maintain trafik ke blog. bila orang datang blog, iklan tu akan selalu ada jadi senang org nak klik.

tu je kot gerrard rasa, nuffnang cm nak bagi semangat kat qila.hee~ tempoh BE tu x pasti kdg2 kejap, kdg2 lama.

metered lak, bila BE dah abis tempoh. Jumlah kutipan BE tu akan ditambah secara total. Jadi die datang sekali banyak la.

Selalu bila dah metered earning, boleh belanja gerrard =P

*kalau salah tolong betulkan

qilarazak said...

syafiqa. : nti kalau bukak kat nuff bukak tengok earning. nnti kat atas campaign tu ada tulis.

Campaign / buffered earning.

yang campaign tu yang biasa. yang BE ni qila dengar dorang kate nuffnnang bayar lebih skit. kire advertisor suke dekat blog kite and kite terpilih. macam tu laa. Qila pon not sure :)

qilarazak said...

cekla : ari tu ckp time kasih nuffnang . bukan dpat BE kee?? heee.. BAru first time ni qila rase..

Gerrard. Ye kee. time kasih tunjuk ajar gerrard. hehe. gerrand msti lagi gempak kan nuffnang. :P

Cik Ungu Violet said...

tahniah dear! cuba mantainkan traffic :D

qilarazak said...

cik ungu : terima kasih yangg :P

AMir Izzat said...

assalamualaikum! mmg benar apa yg dikata gerrad itu cuma BE nie iklan dia toksah klik..cuma kena dapatkan trafik yg tinggi dan pageview yang banyak..lain pulak dgn kempen biasa(yg org suka klik2 tue)...

tahniah diucapkan..hehe..janji kita berusaha naikkan kan trafik..kih..kih.

saya_arief said...

upkan trafik sebaik mungkin.

qilarazak said...

ooh. so kite kene bagi ramai orang masuk blog je la eyh. tak perlu nak orang klik2 tu kee.

baru qila paham. time kasih yee semua yang sudi membantu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...