Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?

BA tak habis-habis buat cerita kreatif semata-mata untuk memfemeskan kami blogger-blogger yang kurang handalan ni. Tertarik jugak tengok cerita kreatif yang pertama tu. Aku segan-segan lagi nak masuk. Biar la kita bagi orang lain masuk dulu kan. Kita tengok-tengok la dulu amik pengalaman. So alang-alang aku tengah bosan tak tahu nak buat apa aku join la contest ni . :)


Sekarang ni aku tengah semester break. Ingat kan balik rumah boleh la happy happy tapi bila balik rumah rindu la kat kawan-kawan. Selalu tidur berteman kan room mate tapi sekarang ni tiada berteman. So apa yang aku buat untuk menghilangkan bosan? Blogger.com la jawab nya. Update punya update punya update sampai la kering idea aku nak update pasal apa lagi.

image

Dah puas blog walking ke hulu ke hilir. Macam-macam isu jumpa. Dari Uncle Seekers dengan permaisuri agong ke AC Mizal dan isu Gelang nya, sampai la yang pasal 'awak pilih saya ke KLCC'. adehh. Dari pukul 11mlm menganjak ke pukul 2 pagi. Cepat nya masa berlalu. Perut terasa dah berkeroncong memainkan lagu "Keroncong untuk Ana". Stall burger ada kat simpang depan rumah. Singgah la kejap.
"Abg, BURGERlimpangan satu "

image

Selama sebulan saya terus berkelakuan seperti ini. Dan akhirnya, apabila semua orang korbankan lembu untuk Aidil Adha tapi aku korbankan duit untuk beli sepasang baju kurung baru di sebabkan aku dah semakin debab dan tembam macam ni. Kenapa??? Semua baju kurung aku dah tak muat la. Tak kan la aku nak bagi tahu lagi. :(

image

Mak bawak aku pergi Giant Mall seberang rumah. Mak suruh aku lari-lari dalam tu. Katanya aku boleh dapat kawan. Tapi aku tau mak suruh aku exercise. I paham maksud yang tersurat dan tersirat Mother ! Tapi saya tak nak la bersenam dalam tu. Alasan aku "nanti kang I hilang Mother nak cari dekat mana. Kan susahkan Mother je nanti." Mother khusyuk membeli-belah tiba-tiba ada orang cucuk hidung aku. Kurang asam. Tahu la aku ni comel jangan la gurau kasar macam tu. Setelah beberapa minit sesi perbualan aku pon berkawan dengan dia. Dia cakap dia boleh jadi guru diet aku.

image

Bermula la sesi untuk diet. Kawan aku suruh aku buat je aktiviti yang aku suka asal kan boleh keluar peluh. Dia syorkan kami berangan buat performance atas stage yang besar. Dia main gitar and dia suruh aku jadi drummer. WHAT? Kaki pon tak sampai.

image

Aku cakap tak pe lah. Aku tengok je kau berlatih. Nanti aku praktik kan sendiri. Aku nak makan jap. Dia marah aku. Tapi aku cakap tak pe lah. Aku makan buah je. Kan kau kata buah bagus untuk diet. Hihih. Tapi tengok la buah aku makan ni besar mana. Hahaha.

image

Akhirnya aku sedar selepas Mother pasang The Biggest Loser dekat Astro. Aku pon mula la berangan menjadi seorang drummer terhebat dan mengeluarkan peluh memercik-mercik ke ladang gandum. Dan kalau boleh nak jugak jadi badan ketak-ketak macam Pak Cik Ben tu. Ehhh. Tapi tak nak la sampai macam tu. Aku kan gugurl :)

image

p/s : Vote la saya supaya saya lebih bersemangat untuk kuruskan badan dengan gigihnya. :p


Tolong la undi kalau korang rasa entry ni korang suka yaa :)

Click here for 20. Qilarazak

24 comments:

Cikgu Fikri said...

Wah...
mmg cemerlang lah...
good luck...

☆aDihAys☆ said...

gud luck..;)

CekLa said...

gudluck qila!!!!!

qilarazak said...

thanks suma. good luck to sapa2 yg masuk jugakk :)

Nur Azila Ismail said...

menarik tp agak sukar nak baca entri .

btw

good luck ya :)

Ciao Annin-sama said...

BURGERlimpangan??? Nak jugak! Haha!!!

Good luck to you ya :D

qilarazak said...

thnks. btw sukar napaa??

qilarazak said...

nak jugak kee? banyak jenis burger ada.
BURGERdik
BURGERmbira
BURGERakk

:)

Mr.Ix said...

singgah di ptg hari dengan kekeringan idea ni...hehhehe


http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

M a W a D D a H said...

gud luck gak...:)

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

gudd luck jugakkk!!!

Azwan@Mr Money said...

nice story.... gud luck

ana ayesha said...

good luck to you too

Miss Yaty said...

kreatif! hihi..semoga berjaya menguruskan badan :)

Cik Eka Katsumi said...

gudluck

Noor Faezah Mazli said...

qila, semoga berjaya oke!

AkuHanyaPenulis said...

gud luck tau(^^)

Tomato Gurl's Life said...

good luck qila!!

qilarazak said...

thnks sumee. vote for mee :)

Kalamhati said...

gud luck ya!..=)

AdiaLuze said...

Bagus3...Gud Luck!!

iLa SaHaR said...

pun nak kurus kan badan gak nie... huhuhuhuhu... semakin stress semakin debab.....menarik...

qilarazak said...

Hehee. thnks sumee. tapi dah kecundang awal2 laa. otai2 yg lebih hebat mguasaii pntass. :)

Durratul said...

gud luck

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...