Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Tuesday, November 9, 2010

Berat ke ringan blog ni?

Setelah blogwalking pada blog abg Ben kita yang famous yang tangan nya tak reti diam post entry baru tu, aku terjumpa satu blog yang abg Ben kata ni ada lah blog Cikgu Zaman. aku pon not sure la cz tak selalu baca sangat entry abg Ben. Sorry abg Ben. hihi. Serious abg Ben memang suka sangat update post. memang kat dashboard aku penuh dengan entry dia hari-hari. hihi.

Sambung balik cerita Cikgu Zaman tadi. So aku belek-belek je la. Sekali aku terjumpa title Timbang Berat Blog . Cikgu Zaman pon blogwalking dan terjumpa benda ni. So mari la kita ramai-ramai timbang berat badan blog kita. Sama ada cepat atau lambat loading'ngan dian. haha. so kat mana nak check tu? Amek ni ha url diaa. Timbang Berat Blog Anda .

So sudahkah anda menimbang blog anda? Belum? hoi aku dah bagi url tu ape lagi. New Tab laa. Hishh. Dorang kata kalau berat lebih 100kb page loading anda lembab so buang la mana-mana yang tak patut untuk menjadi kan page kita cepat loading walaupon page aku ni tak ramai pon yang singgah. Blogger dari 2009 tapi hampehh. hahaha.

4 comments:

Ajie Mohd Tahir said...

yup2.bgus kalau tw brt blog.brt sgt loading pon lmbt.tu yg org mls nk msuk.tq :)

qilarazak said...

terima kasih ajie. tu laa. antara salah satu yg patut kita tau knapa orang tak singgah ke blog :)

Raja Fiqri Fauwaz said...

La, sini pun ade cite pasal blog berat ek.. hihi..

qilarazak said...

Ada. haha. qila BW ada terjumpe.
Terus try. And tak berat. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...