Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Saturday, January 8, 2011

Tutorial buat floating ads Nuffnang.


Nampak tak sekarang blog Qila dah ada floating ads yang macam kebanyakan orang buat untuk menambahkan bilangan click untuk Nuffnang belah skyscraper. Floating ads ni dapat membantu kalau dapat BE dan macam Qila cakap la dia dapat meningkatkan jumlah click pada iklan tersebut dan sekali gus dapat meningkatkan CTR Bonus korang. Macam best je kan? So amcam mana nak buat dia ?

Macam ni :


1.Klik Design-->Add a Gadget-->HTML/JavaScript

2. Copy and paste

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'> Code Nuffnang anda</div>


isikan code nuffnang disini


3. Gantikan yang tulisan biru tu dengan code nuffnang anda. Yang skyscraper punya okay.

4. Tulisan purple tu boleh adjust ikut keselesaan.

5. Preview and save

D O N E !

8 comments:

Sunah Mohammad said...

dulu tertanya-tanya jugak~ thanks dear~ :)

MISSING CHILD: ADAM SHAH

Sebarkan...

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Thanks for the info :)

qilarazak said...

alamak. HTML dia tanak keluar pulak..

Wan Gerrard said...

hmm bagus2, agak dh terlupa cara nak letak =P

CekLa said...

qila, pakai html escaper tuk kuarkan html code tu.g google lelaju!

CekLa said...

html escape. silap

eqhaZIN said...

beb. xjd lor :(

qilarazak said...

dah tukar. try balik laju2 :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...