Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Monday, November 1, 2010

To Beloved Friend.

sabar menghadapi apa-apa yang sedang berlaku dalam hidup kau di waktu-waktu begini.
aku tahu kau kuat. aku tahu kau tabah.
kami sebagai kawan kau ada di belakang kau.
jangan mengalah.
biar sekarang dia ketawa puas-puas.
bila Allah nak tunjuk kekuasaan Dia sekelip mata suma boleh berubah.
Sabar itu separuh daripada iman.
Allah tak kan menguji hambanya kalau Dia tahu hambanya tak boleh buat.
Percaya pada karma.
Karma memang wujud.
cuma cepat atau lambat je.
Aku tahu betapa teruknya kau rasa.
Orang yang pernah ko sayang, ko sanjung,kau kasih buat kau macam ni.
Tak apa. Seorang pergi ramai lagi yang nak jadi kawan ko.
Sometimes friendship ni sangat la merumitkan.
Sebab itu lah antara adegan-adegan yang kita perlu lalui untuk lakonan di dunia ini.
Macam mana ko nak recover itu lah ko punye result.
Biar sekarang ni orang pandang dia tinggi tapi keesokkan nya orang akan sanjung kau sampai bila-bila.
Biar hari dia kat atas sekarang, sekurang-kurangnya bila hari kau kat atas time tu dia akan merayu-rayu mintak maaf kat kau.
Walaupun bagi aku kesalahan dia tak boleh di maafkan.
Tapi sapalah kita untuk tidak memaafkan seseorangg.


A friend is someone that you can be alone with and have nothing to do and not be able to think of anything to say and be comfortable in silence. -Sheryl Condie

2 comments:

manje je said...

aku sayang kau okay qila! :) promise that we always stick together syg :) iloveyoueternity!

qilarazak said...

aku pon sayang ko jugak debab.. hahahhahah. loveyoutoosomuchimuchh. pinky promisee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...