Top Blogger

Tinggalkan link anda

Sponsor By ;

Friday, September 2, 2011

Aku Redha


Kenapa aku mengharapkan setinggi-tinggi nya dari kau? Kenapa aku boleh terlampau percaya pada kau? Aku memang sememang nya nak berubah macam apa yang kau harap kan. Tapi kenapa kau tak pernah nak bagi aku masa? Kalau aku baru nak semangat nak berubah mesti ada je dugaan datang. Aku tahu dugaan datang nak bagi aku kuat aku tabah. Tapi kenapa aku seorang? Mana kau time aku perlukan kau? Mana kau pergi? Mana kau hilang? Mana sokongan kau? Aku perlukan sokongan. Aku tak perlukan apa lagi nak jadi kan aku tabah. Aku hanya perlukan sokongan.


Kau tahu tak betapa peritnya peringkat aku nak berubah? Macam-macam aku lalui seorang diri. Tanpa kau. Tanpa siapa-siapa pon yang bagi sokongan kat aku. Tak perlu cakap apa pon cukup la sekadar kau cakap "I always support apa U buat". Tu je cukup nak buat aku ada semangat. Tapi kenapa time aku dah semangat, ujian bertubi-tubi datang tapi tak pernah sekali pon kau bagi aku kata-kata semangat.


Aku suka sangat bile time aku tengah down, kau duduk sebelah aku, kau dengar setiap apa yang aku nak luah kan. Cukup sekadar dengar tanpa kau berbicara apa-apa. Tapi aku rasa aku boleh kira berapa kali je kau buat macam tu itu pon lepas dah gaduh teruk sangat. Aku perlukan teman nak bercakap, nak berbual, nak meluahkan perasaan.


Aku tak tahu sampai bila yang kau tak akan pernah cakap yang actually memang salah kau. Tapi aku masih sabar menunggu. Hati ini memang sebetul nya dah kering sangat sebab tu aku ikut je rentak kau.


Apa yang aku nak ialah kau ;
ingat saat kau nak lepaskan aku, ingat lah pada saat kau nak mendapatkan aku.
ingat saat kau dah tak sayang aku, ingat lah masa mula-mula kau sayang aku.
ingat saat kau dah bosan dengan aku , ingat lah saat yang happy dengan aku.
dan ingat lah,
disaat kau ingin menduakan aku, aku sentiasa setia pada kau.


Sekarang, aku cuma serahkan semuanya pada diri kau. Aku memang dah putus asa. Asal aku buat je mesti ada je kau tak puas hati. Sekarang ni, kau buat lah. Aku terima apa yang kau buat dan aku sangat hargai kalau apa yang kau buat baik untuk hubungan kita.

3 comments:

ahsfantasy24 said...

Berubah demi kebaikan,
jom percaya pada diri sendiri :)

model pakaian muslim wanita said...

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan post nya

crymore said...

salam.akak,entry ni sama lha dgn entry bodak nie.. http://aboutmylifeboys.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...